miercuri, 15 februarie 2012

Pâine irlandeză


Ingrediente:


450 g făină,
1 linguriță bicarbonat de sodiu,
1 linguriță sare,
350 g iaurt.


Mod de preparare:



Încingem cuptorul la 200 grade C.
Avem nevoie de o cratiță cu capac ce poate fi pusă în cuptor și să fie destul de mare pentru a permite pâinicii noastre să crească.
Cratița se pune goală în cuptor să se încingă.
Cernem făina, sarea și bicarbonatul într-un castron.

Amestecăm bine, apoi adăugăm iaurtul și amestecăm bine cu o lingură de lemn.
După ce se omogenizează ingredientele, transferăm aluatul pe o planșetă și frământăm bine.
Facem o cruce aluatului pe mijloc cu un cuțit.




Se scoate cratița din cuptor (atenție că este încinsă) și se pune aluatul (nu uitați să puneți capacul).
Se dă la cuptor pentru 45 minute la 200 grade C.
După 45 minute scoatem capacul și o mai lăsăm în cuptor 15 minute să se rumenească.




Poftă bună!

4 comentarii:

  1. Foarte interesant!Sunt curioasa cum e gustul.Eu fac paine doar cu drojdie.
    O sa fac si eu asa ca ma tenteaza.Imi place!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte sățioasă în primul rând. Și recomand să se servească rece (mie cel puțin mi-a plăcut mai mult rece)

    RăspundețiȘtergere
  3. You mаde some decеnt pоіntѕ therе.
    I chесked on thе net for mοre infoгmаtiоn аbout the isѕuе and found most
    inԁividuals will go along with your viеws on this sіte.


    Аlso ѵisit mу web blog; Kamera für schmuck fotografie studio

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...