luni, 6 februarie 2012

Mini savarine



Ingrediente:

Aluat:
350 g făină,
150 g unt sau 100 ml ulei,
o lingură zahăr,
10 g drojdie,
4 ouă,
50 ml lapte,
un praf de sare,
unt sau ulei pentru uns formele,
pesmet.

Sirop:
250 g zahăr,
500 ml apă,
1 lingură rom.

Garnitură:
500 g frișcă,
marmeladă caise sau căpșuni.

Mod de preparare:

Cernem făina într-un castron. 
În mijloc facem o gropiță în care punem drojdia amestecată cu laptele călduț. 
Se amestecă cu puțină făină să se formeze maiaua care se va lăsa la crescut 15 minute.
Adăugăm apoi ouăle, zahărul, sarea și amestecăm cu restul de făină.
După ce frământăm bine, adăugăm uleiul călduț (sau dacă preferați untul, puteți pune 150 g unt topit).
Frământăm în continuare până se absoarbe tot uleiul.
Se acoperă și se lasă la cald pentru 40-60 minute.

Între timp pregătim siropul. 
Se amestecă apa cu zahărul și se pune pe foc amestecând pănă se topește zahărul. 
Se lasă să dea câteva clocote.
Romul se adaugă după ce se răcește.

Se iau formele speciale de mini savarine, se ung cu ulei sau unt și se tapetează cu pesmet.
Se umplu pe jumătate cu aluatul preparat.
Mie mi-au ieșit în jur de 20 de mini savarine.
Se lasă la crescut până ajunge aluatul la gura formei, apoi se dau la cuptor (preîncălzit) unde se țin până se rumenesc (15-20 minute în funcție de cuptor).
Se lasă să se răcească în forme.

Când s-au răcit, se însiropează după ce s-a tăiat căpăcelul cu model, dar nu de tot, cât să putem să punem frișcă bătută în mijloc.
Se ung cu marmeladă și se dau la rece până a doua zi.


6 comentarii:

  1. Superbe!!! Sa aveti pofta buna la ele...sau aveti mai multe...!!!!Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu degeaba se spune că sunt Reginele Prăjiturilor
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Howdy! Woulԁ you mind if I share youг
    blog with my zynga group? There's a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Cheers

    Feel free to visit my blog :: fotografie studio schmuck Geräte

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...