miercuri, 21 decembrie 2011

Jumări



Ingrediente:

2 kg slănină proaspătă de porc cu ceva cărniță,
100 ml apă,
sare.

Mod de preparare:

Slănina se taie cubulețe potrivite în funcție de cât de mari le doriți.
În cazul în care slănina are șorici, acesta se scoate.
Se pun bucățile de slănină de preferat într-un tuci , dacă nu, într-o cratiță antiaderentă.
Se toarnă apa și se pune pe foc.
Se amestecă din când în când să nu se lipească.
Se prăjesc până devin maronii-aurii.
Se scot cu spumiera și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Se condimentează cu sare.
Un aperitiv care merge cu ceapă, roșii și un păhărel de țuică.
Poftă bună!

PS: Grăsimea lăsată, adică untura se pune la borcan și se folosește la prepararea aluaturilor fragede.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...