miercuri, 12 octombrie 2011

Tartă albă cu mere, banane și nuci caramelizate





Ingrediente:

6 albușuri,
o cană zahăr,
o cană făină,
5 gr praf de copt,
100 ml ulei,
3 linguri zahăr,
2 mere mititele,
o banană,
50 g nucă.

Mod de peparare:

Într-o formă de tartă împrăștiem cele 3 linguri cu zahăr și se dă la cuptor pentru 15-20 min până se topește și caramelizează.
Între timp curățăm merele de coajă, înlăturăm cotorul (ar fi de preferat să folosiți un dispozitiv special de scos cotorul) și feliem merele.
Banana se curăță de coajă și se taie rondele.
Nucile se toacă mărunt.
Când s-a caramelizat zahărul aranjăm feliile de mere pe margine, apoi feliile de banane si nucile le punem în centru și în fiecare gaură a feliilor de mere.
Peste ele turnăm albușurile bătute spumă cu zahărul, uleiul și făina amestecată cu praful de copt.
Se dă la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute.
Imediat ce se scoate din cuptor se răstoarnă pe un platou.


Poftă bună!

3 comentarii:

  1. O adevarata nebunie de arome. Si pare usor de facut... m-as incurca si eu sa vad ce-mi iese. Ceva trebuie sa iasa! :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Este ceva deosebit! Și eu am rămas surprinsă de ce a iesit- plăcut bineînțeles!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello tο all, hοw iѕ the whοle thing, I think eveгy onе is gеttіng mοrе from this website, and уour viеws аrе nice deѕigneԁ foг
    nеw viѕitorѕ.

    Fеel fгee to ѕurf to my web-site ... schmuck fotografie studio-Beleuchtung

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...