joi, 10 martie 2011

Drob de orez


Ingrediente pentru Drob de orez

  • 200 g orez,
  • 8 fire de ceapa verde,
  • 2 cutii pate vegetal,
  • 2 legaturi marar,
  • 2 legaturi patrunjel,
  • 4 oua,
  • 3 linguri pesmet,
  • sare,
  • piper.


Mod de preparare:

Orezul se caleste in 2 linguri cu ulei si se adauga 500 ml apa.
Se lasa pe foc pana absoarbe toata apa.
Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 2 linguri cu ulei.
Se adauga peste orez si se amesteca bine, adaugam si pateul, verdeata tocata marunt si o lingura cu  pesmet.
La sfarsit condimentam cu sare si piper si adaugam oualele unul cate unul.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.
Se lasa pentru 30-40 minute la foc potrivit.

Bon Appetit!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...