marți, 7 decembrie 2010

Pui in aluat cu ierburi de Provence



Ingrediente pentru Pui in aluat cu ierburi de Provence


1 pui intreg,
100 g iaurt,
5 catei de usturoi,
1 lingurita ierburi de Provence,
1 lingurita ghimbir ras,
1 lingurita bulion,
sare,
piper.


Aluat:

800 g faina,
1/2 lingurita sare,
30 ml ulei,
2 linguri ierburi de Provence,
200 ml apa,
1 ou,
2 linguri lapte.


Mod de preparare:

Spalam bine puiul si se condimenteaza cu sare si piper.
Amestecam iaurtul cu usturoiul pisat, ghimbir ras, ierburile de Provence si bulionul.
Cu acest amestec ungem bine puiul si il dam la rece min. 30 minute.
Intre timp pregatim aluatul.
Amestecam faina cu sarea, uleiul, ierburile si apa.
Framantam bine aluatul si il intindem bine cat sa ne ajunga sa imbracam puiul.
Intr-o tava unsa cu ulei, aranjam aluatul, punem puiul in mijloc si il impaturim.
Se da la cuptor pentru 40- 50 minute.
Se unge cu un ou batut bine cu putin lapte si se da la cuptor pentru alte 30-40 minute.

Bon Appetit!

4 comentarii:

  1. Buna! Se face bine puiul doar intr-o ora si jumatate? Eu am o manie, sa nu aiba puiul sange la os. Arata delicios oricum, sunt tentata sa il fac pentru Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am fost surpinsa cand l-am taiat, cat de bine a fost patruns.
    Daca iti este frica, poti sa-l lasi mai mult, dar sa nu se arda foarte tare coca, pentru ca este delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am facut abia acum la Paste :-) Am gresit eu aluatul (nu am cascat bine ochii ca oul si laptele se folosesc pentru uns si le-am adaugat la aluat) si apoi am taiat aluatul ca sa se patrunda bine puiul, dar gustul a fost de milioane!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca o sa-l mai fac si eu odata cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...