vineri, 30 iulie 2010

Cornuri cu gem sau ciocolata


Ingrediente:

  • 500 g faina,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 ou,
  • 150 g zahar,
  • 25 g drojdie,
  • 200 g lapte,
  • 50 ml ulei,
  • un praf de sare.
  • Umplutura: gem (de fapt am folosit marmelada de caise) sau ciocolata.


Mod de preparare:

Intr-un vas adanc, punem faina cernuta.
In mijloc facem o adancitura, punem drojdia si putin laptele caldut, amestecam sa se formeze maiaua (nu amestecam cu toata faina, doar cat este nevoie).
Lasam la loc cald sa creasca.
Amestecam galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva, adaugam laptele si turnam peste maia.
Sa nu cumva sa uitam de sare.
Amestecam pana avem un aluat care nu se mai lipeste de maini, adaugam si jumatate din ulei si framantam bine.
Lasam la crecut in loc cald pentru 30 minute.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in doua, fiecare parte o intindem si o taiem in 8 (ca pe tort- triunghi).
Se pune gem sau ciocolata de menaj dupa preferinta si se ruleaza.
Se ung cu ou batut.
Se pun intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptor pentru 20 -25 minute (pana se rumenesc frumos deasupra).

Se pudreaza cu zahar cand sunt calzi.

Bon Appetit!


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...