luni, 9 mai 2016

Tagliatelle cu hribi și sparanghel

Ingrediente pentru Tagliatelle cu hribi și sparanghel

50 g hribi uscați
400 g tagliatelle
16 fire sparanghel
400 ml smântână lichidă
50 g unt
ulei măsline
8 căței de usturoi (sau mai mulți)
sare
piper
parmezan
pătrunjel sau mărar



Mod de preparare:

Hribii uscați se spală sub jet puternic de apă pentru înlăturarea impurităților.
Se lasă minim 30 minute în apă pentru hidratare.
Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă și se spală bine.
Se pune în apă clocotită maxim 1 minut, după care se scoate în apă rece.
Călim usturoiul curățat și tocat mărunt în uleiul de măsline și untul topit câteva secunde.
Adăugăm hribii strecurați.
Se lasă la foc potrivit până se evaporă toată apa.
Adăugăm smântâna și mai lăsăm 1-2 minute amestecând constant.
Condimentăm cu sare și piper.
Tagliatellele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se scurg și se răstoarnă peste sosul de smântână cu hribi.
Se adaugă sparanghelul tăiat în 2 sau 3 bucăți.
Se amestecă bine.
Se servesc imediat presărând deasupra parmezan și mărar sau pătrunjel proaspăt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...