miercuri, 6 aprilie 2016

Mâncărică de ștevie cu ou poșat

Ingrediente pentru Mâncărică de ștevie cu ou poșat

1 castron mare cu ștevie - aprox. 1 kg
1 legătură ceapă verde
1/2 ardei gras/kapia roșu 
100 ml suc de roșii
4 linguri ulei de măsline
4 ouă
sare
piper
pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se spală bine frunzele de ștevie. 
Se înlătură nervura îngroșată a fiecărei frunze.
Se pune apă la fiert cu un praf de sare. 
Să folosim o oală mai mare pentru a ne încăpea toate frunzele odată.
Când apa începe să clocotească, se adaugă frunzele de ștevie și se lasă maxim 3 minute.
Se scot frunzele într-un castron cu apă rece, apoi se pun la scurs.
Când s-au mai răcit, se toacă grosier.
Se călește ceapa verde tocată mărunt în ulei. Pentru cei care evită prăjelile, pot adăuga și apă.
Se adaugă și ardeiul kapia tocat mărunt.
Se lasă la foc mic 5 minute.
Adăugăm sucul de roșii, 200 ml apă și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm ștevia și după 2-3 minute oprim focul.
Condimentăm cu sare și piper.

Acum ne ocupăm și de ouă.
Se pune apă la fiert într-o oală.
Când aceasta începe să fiarbă, adăugăm 1 lingură oțet și cu o lingură amestecăm în așa fel încât să facem un mic vârtej. Oul spart din prealabil într-un castronel se răstoarnă în vârtejul creat.
Se lasă 3 minute pentru un gălbenuș moale și 6-7 minute pentru un gălbenuș închegat.
Se poate orna la servire cu frunzulițe de pătrunjel verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...