miercuri, 20 ianuarie 2016

Varză murată cu carne de porc

Ingrediente pentru Varză murată cu carne de porc:

1 kg carne de porc cu os (de preferat coaste)
1.5 kg varză murată
2 cepe
2-3 linguri boia de ardei dulce
1 lingură cimbru uscat
2-3 linguri ulei
500 ml suc de roșii
sare
piper negru măcinat

Mod de preparare:

Se toacă varza fideluță.
Eu o las întotdeauna peste noapte în apă rece, pentru a se desăra.
Înainte de a se folosi varza se stoarce bine.
Se călește carnea pe toate părțile. 
Se adaugă ceapa tocată mărunt și se lasă până se rumenește puțin.
Adăugăm boiaua, cimbrul și 500 ml apă.
Lăsăm 5 minute la foc mic.
Adăugăm varza și amestecăm bine.
Se lasă la foc mic aproximativ o oră.
După care se adaugă sucul de roșii, se amestecă bine și se dă la cuptor pentru încă o oră.
Se condimentează după gust cu sare și piper.
Se servește caldă cu mămăliguță.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...