luni, 23 februarie 2015

Inimi de curcan în sos de vin

De ziua iubirii se poate fără inimioare? 
Iar în combinație cu un sos de vin ce credeți că poate să iasă?
Bineînțeles că nu aveți nevoie de o zi specială pentru a face această rețetă pentru o persoană dragă vouă, dar pentru că se apropie Dragobete - ziua iubirii la români, vă recomand această rețetă ce răspândește în jur numai dragoste. 

Ingrediente pentru Inimi de curcan în sos de vin

500 g inimi de curcan
1 lingură făină
1 legătură ceapă verde (4-5 fire)
2 linguri ulei
2 linguri unt
1 lingură pastă de tomate
200 ml vin roșu sec
sare
piper
frunzulițe pătrunjel

Mod de preparare:

Se curăță inimile de eventualele pielițe și vene.
Se taie pe jumătate, se spală, se lasă la uscat și se presară cu făină.
Încingem o tigaie, adăugăm uleiul și untul.
Se adaugă bucățile de inimă și se călesc 2  minute, nu mai mult pentru că se vor întări.
Adăugăm ceapa verde tocată mărunt doar partea albă.
După 1-2 minute adăugăm pasta de tomate diluată cu puțină apă și vinul roșu.
Lăsăm la foc mic pentru aprox. 5 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Se servește cu salată verde sau salată de varză și ornăm cu frunzulițe de pătrunjel și fire de ceapă verde tocate mărunt.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...