luni, 19 ianuarie 2015

Tochitură

Ingrediente pentru Tochitură

700 g pulpă de porc
300 g cârnați proaspeți și/sau afumați
300 g kaiser
2 linguri untură
3 linguri ulei
1 căpățână usturoi 
1 linguriță cimbru uscat
2-3 frunze de dafin
2 linguri bulion
1 cană apă
1 cană vin roșu
sare
piper

Pentru servire:
mămăligă
ouă
telemea de oaie


Mod de preparare:

Pulpa de porc se taie cubulețe potrivite și de aceeași mărime.
Se pun la prăjit în untura topită amestecată cu ulei. 
Dacă nu există untură ar fi de preferat ca pulpa să fie un pic cu mai multă grăsime.
După ce bucățelele de porc s-au rumenit bine se adaugă cârnații și kaiserul, tăiate cubulețe de mărimea bucăților de carne.
Adăugăm usturoiul tocat mărunt, dafinul și cimbrul și călim 1-2 minute.


Adăugăm 1 cană de vin roșu și o cană de apă în care diluăm bulionul și fierbem la foc mic alte 15 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Pentru servire punem mămăligă în mijlocul unei farfurii.
Pe mămăligă punem un ou prăjit și radem telemea de oaie.
De jur împrejurul mămăligii punem tochitura.
Se servește fierbinte cu murături și vin roșu.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...