luni, 7 aprilie 2014

Tocăniţă mediteraneeană de năut



Ingrediente pentru Tocăniţă mediteraneeană de năut


400 g năut fiert
4 fire ceapă verde
4 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 ardei iute verde
o conservă de roşii tocate mărunt
50 g măsline Kalamata fără sâmburi
1 lingură capere
1/4 linguriţă mentă uscată
2 linguri pătrunjel verde proaspăt tocat
sare
piper negru

1 cană orez cu bob lung
1 lingură ulei de măsline
1 fir ceapă verde
1 lingură pătrunjel verde proaspăt tocat


Mod de preparare:

Într-o crăticioară călim orezul în o lingură ulei de măsline.
Stingem cu 2 căni de apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie călim ceapa verde tocată mărunt.
Adăugăm usturoiul tocat și ardeiul iute tăiat rondele.
Călim 2-3 minute.
Adăugăm năutul fiert din timp, curățat de pielițe și scurs de apă.
Adăugăm roșiile dintr-o conservă și gătim la foc min aprox. 5 minute.
Adăugăm măslinele fără sămburi, caperele, menta și pătrunjelul verde.
Mai gătim 2-3 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Servim tocănița pe pat de orez și presărăm deasupra ceapă verde și pătrunjel verde.
Poftă bună!

PS: Se poate folosi chiar și cușcuș în loc de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...