joi, 9 ianuarie 2014

Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies

Aceste fursecuri au fost făcute special pentru Moș Crăciun, dar sigur vor merge și cu alte ocazii.
Pentru că am ales varianta eco - fără coloranți , nu prea au ieșit ele de roșul acela aprins, dar Moșul le-a apreciat foarte mult și le-a păpat pe toate în seara când a venit cu cadourile :)



Ingrediente pentru Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies: 

piure din 1 sfeclă roșie mare coaptă
2 linguri zeamă lămâie
1 lingură oțet
100 g unt
400 g făină
1 lingură praf de copt
200 g zahăr
1/2 linguriță sare
2 ouă
1 linguriță esență vanilie
100 ml smântână lichidă

Cremă:
100 g unt
250 g cremă de brânză
200 g zahăr pudră
1 linguriță esență vanilie 

Mod de preparare:

Pregătim piureul de sfeclă roșie cu o zi înainte.
Coacem sfecla înfășurată în folie de aluminiu în cuptorul încins la 200 grade C pentru 90 -100 minute sau până este coaptă bine.
După ce se răcește, se curăță de coajă și se mixează bine cu un blender vertical.
Pentru a-și păstra culoarea, se adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie și o lingură oțet de vin.

Încălzim cuptorul la 180 grade C.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie pergament.
Cernem făina cu praful de copt și sarea într-un castron.
În alt castron batem untul cu zahărul până obținem o cremă pufoasă.
Adăugăm pe rând cele 2 ouă, piureul de sfeclă și jumătate din cantitatea de făină.
Amestecăm bine după fiecare ingrediente adăugat.
Turnăm ușor smântâna, apoi adăugăm restul de făină.
Aluatul va fi gros și lipicios.



Folosindu-ne de o lingură punem grămăjoare de aluat în tăvile tapetate cu hârtie pergament.


După cum se vede în poze, înainte de coacere, am avut un aluat de roșu intens, iar după coacere m-am cam supărat și nici nu am mai făcut poze :(

Se coc pentru aprox. 15 minute și se lasă la răcit în tavă sau se scot dar nu se vor suprapune pentru a nu se lipi.

Pentru cremă batem bine untul - la temperatura camerei cu crema de brânză și esența de vanilie.
Adăugăm treptat zahărul pudră și batem până la omogenizare.
Crema se ține la rece până se umplu fursecurile.
Dacă nu le servesc imediat, se păstrează la frigider.

 Poftă bună!

În caz că vă mai rămâne cremă după umplere se pot orna și deasupra.

6 comentarii:

  1. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumsc de invitatie!, poate reusesc sa vin si eu ;)

      Ștergere
  2. Cred ca am sa incerc crema asta, ma cam incanta:)

    RăspundețiȘtergere
  3. te felicit pentru ca ai folosit sfecla pe post de colorant alimentar!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...