luni, 20 ianuarie 2014

Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara


Ingrediente pentru Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara

2 cartofi dulci ~ 1 kg
3 căței de usturoi
2-3 crenguțe de rozmarin
1 linguriță nucșoară
sare
piper proaspăt măcinat
ulei de măsline

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 180 grade C.
Umplem o oală cu apă și o punem la fiert.
Adăugăm și o linguriță de sare.
Între timp spălăm cartofii.
Când apa începe să fiarbă adăugăm cartofii și fierbem pentru 10 minute.
Se scot, se clătesc cu apă rece, se curăță de coajă și se taie în bastonașecu grosimea de 1 cm și lungimea de min. 10 cm.
Aranjăm cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline.
Adăugăm în tavă usturoiul tăiat feliuțe și rozmarinul curățat de pe crenguțe.
Condimentăm cu nucșoară, sare și piper
Se dau la cuptor pentru 45-50 minute până se rumenesc ușor.

Poftă bună!

3 comentarii:

  1. Am fost tentata sa i-au si eu niste cartofi d-astia.. dar nu stiu de ce m-am razgandit :) Data viitoare ii pun in cos!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...