miercuri, 11 decembrie 2013

Chefal cu andive și lămâie



Ingrediente pentru Chefal cu andive și lămâie

2 chefali
2 andive mari
1 lămâie
4 fire ceapă verde
4 linguri ulei de măsline
200 ml vin alb
sare
piper

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 220 grade C.
Andivele se curăță de primele frunze și se feliază pe diagonală în fâșii de 1/2 cm grosime.
Lămâia se taie rondele.
Peștii se curăță de solzi, se eviscereză și se păstrează sau nu capul (după preferință).
Se spală bine și se lasă la scurs.
Se condimentează cu sare și piper.
În fiecare chefal punem felii de lămâie și de andive.
Într-o tavă unsă cu 2 linguri ulei de măsline aranjăm restul de felii de andive și punem peștele deasupra.
Presărăm ceapa verde tocată mărunt - punem în tavă toată partea albă și jumătate din partea verde, păstrăm o parte pentru a orna la final.
Stropim peștele cu  ulei de măsline (aprox. 2 linguri) și turnăm vinul alb.
Dacă tava este foarte mare mai adăugați 100 ml apă.
Se dă la cuptor 25-30 minute.
Servim cu lămâie și presărăm ceapă verde.

 Poftă bună!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...