luni, 16 septembrie 2013

Roșii în suc propriu

Am devenit dependentă de aceste roșii în bulion sau suc de roșii.
Pentru că toată ziulica gătesc cu așa ceva, anul acesta m-am hotărât să fac și eu aceste conserve minunate - fără conservanți și fără alte E-uri.
Poate multe din cele cumpărate din comerț nu au E-uri, dar ce e făcut de tine în casă e sfânt. 

Ingrediente pentru Roșii în suc propriu

roșii

Mod de preparare:

Alegem roșii nu foarte mari să încapă în borcane -cele mai bune sunt cele de tip prunișoară.
Roșiile se spală bine - în mai multe ape.
Punem apă la fiert.
Când începe să clocotească, adăugăm pe rând roșii și le lăsăm câte 1-2 minute.
Se scot într-un castron și se lasă la răcit, apoi se decojesc.
În borcane curate - pregătite din timp, punem câte 5-7 roșii - depinde de mărime.
Separat facem suc de roșii folosind mașina specială ce elimă coaja și semințele.
Acest suc se pune la fiert pentru 20-30 minute.
Când se mai răcește un pic sucul de roșii se toarnă în borcane peste roșiile curățate. 
Punem capace la borcane și se fierb în bain-marie.
Se pun în cămară și se folosesc cu încredere peste iarnă ;)

4 comentarii:

  1. Tot ce e facut in casa e mai bun ;) Arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de unde sa le mai cumpar...sunt atat de acre...Le forteaza sa se coaca...pfff
    Poate tu ai fost mai norocoasa!
    Te pup,harnicuto!


    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...