joi, 23 mai 2013

Borș de lobodă a la bunica

Am denumit-o așa pentru că majoritatea ingredientelor provin de la bunica, loboda culeasă din curtea bunicii, omleta făcută din ouă de la găinile nestresate ale bunicii, borșul de unde altundeva? - ar cam trebui să învăț eu și cum se face borșul :), iar mărarul, pătrunjelul și leușteanul din spatele casei unde crește și se înmulțește an de an în voia lui ;)

Ingrediente pentru Borș de lobodă  

o ceapă uscată,
3 fire de ceapă verde,
un castron mare de lobodă roșie
1/2 legătură mărar verde
1/2 legătură pătrunjel verde
1 legătură leuștean verde
1 litru borș
2-3 linguri orez
1/2 linguriță sare
ouă pentru omletă.

Mod de preparare:

Se curăță loboda de codițe și se spală bine în mai multe ape.
Curățăm ceapa uscată și cea verde, apoi se toacă mărunt.
Se pune ceapa într-o oală, se adaugă 1,5 litri apă și se pune la fiert.
Se poate adăuga puțin ulei după preferință - eu am omis intenționat ingredientul acesta.
După 5 minute de fiert, adăugăm loboda tăiată fâșii și orezul spălat în 2-3 ape.
Lasăm să fiarbă la foc mic pentru alte 10 minute.
Între timp fierbem borșul separat, spălam și tocăm mărarul, pătrunjelul și leușteanul.
Adăugăm borșul în oală și mai lăsăm să dea câteva clocote.
Adăugăm verdeața tocată- păstrând puțin leuștean să mai adăugăm în farfurie la servire.
Condimentăm cu sare și stingem focul.
Pentru servire, preparăm o omletă cu mărar și ceapă verde.
Poftă bună!

PS: Ardeiul a fost foarte iute și este opțional la servirea borșului.

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...