luni, 1 aprilie 2013

Omletă provensală


Ingrediente pentru Omletă provensală

50 g unt,
1-2 roșii,
1 fir de ceapă verde,
1 fir de usturoi verde,
6 ouă,
100 g cașcaval,
1/2 linguriță busuioc uscat,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 200 grade C.
Punem untul într-o formă termorezistentă, de preferat rotundă și se introduce la cuptor pentru a se topi untul.
Spălăm roșia (dacă avem una mai mare) sau două dacă sunt mai mici și se feliază rondele fine.
Curățăm ceapa verde și usturoiul, se spală și se toacă mărunt.
Ouăle se sparg și se pun într-un castron.
Se bat un pic cu o furculiță.
Se condimentează cu sare, piper și busuioc.
Adăugăm cașcavalul ras, ceapa și usturoiul tocat și amestecăm să se omogenizeze conținutul.
Se scoate forma din cuptor, se rotește ușor pentru a ajunge untul topit și pe pereții laterali.
Se toarnă compoziția și se așează feliile de roșii pe margine.
Se dă la cuptor pentru 15 minute.
Servim imediat.
Poftă bună!

9 comentarii:

  1. Omletele sunt preferatele noastre la micul dejun! Arata apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. de cele mai multe ori ne place sa mai schimbam cate ceva la omleta :)

      Ștergere
  3. Delicioasa! Omleta e micul dejun preferat de weekend ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e Paula și eu tot în weekend o prepar cel mai des :) Pupici

      Ștergere
  4. What's up it'ѕ me, I am also visіting thіѕ web
    page on a regular basiѕ, this wеbsitе is
    truly goоd anԁ the рeople arе асtuаllу shaгing fastіdious
    thoughts.

    Ηаve a look at mу blοg schmuck fotografie studio

    RăspundețiȘtergere
  5. Ι haνе rеаd ѕo many posts about
    the blogger lоvers except this аrticle is gеnuinely a gooԁ
    paragraрh, κеep it up.

    Also visit mу blog pοst ... fotografie studio schmuck-Sets

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...