marți, 16 aprilie 2013

Fursecuri cu portocale

Ingrediente pentru Fursecuri cu portocale

250 g osânză, unt sau untură.
2 portocale mari,
250 g zahăr tos,
15 g praf de copt,
2 ouă,
700-800 g făină,
un praf de sare,
zahăr pudră.

Mod de preparare:

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron.
Dăm cele 2 portocale pe răzătoarea mică, apoi le stoarcem bine sucul.
Într-un castron adăugăm grăsimea aleasă și se freacă bine cu zahărul până obținem o pastă fină.
Adăugăm cele 2 ouă și batem bine în continuare.
Adăugăm sucul și coaja de portocală  și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și amestecăm până la încorporarea ei totală.
Se frământă bine un aluat cu consistența mai tare.
Se dă la rece pentru minim 30 minute.
Eu am folosit forma de biscuiți sprițați, pe care i-am unit apoi la capete, rezultânt aceste fursecuri rotunde.
Se coc la 180 grade C pentru 15-20 minute în tava neunsă.
Se dau imediat ce se scot din cuptor prin zahăr pudră.
Se servesc după ce s-au răcit.
Poftă bună!

4 comentarii:

  1. Stiam eu de ce am congelat bucata aia de osanza,asteptam fursecurile tale!:))
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bunatatile astea se topesc in gura!!! Ce-mi mai plac si mie..
    Pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...