joi, 21 martie 2013

Macrou la grătar

Ingrediente pentru Macrou la grătar

4 bucăți macrou proaspăt
1 lingură zahăr
1 linguriță sare
2 lămâi
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Peștele se taie pe burtă și se curăță de intestine.
Se taie capul și coada.
Cu un cuțitaș ascuțit tăiem ușor pe lângă coloană și încercăm să eliminăm toate oasele, fără să tăiem peștele în două.
Poate și reușim să-l dezosăm, doar nu vrem să se innece nimeni cu un os :)
Spălăm bine pestele și se usucă cu un prosop de bucătărie.
Se stropește cu zeama de la o lămâie.
Se condimentează cu zahăr și sare și se dă la rece pentru min. 30 minute.
Se scoate din frigider, se stropește cu ulei pe toate părțile și se pune pe grătarul sau grilul încins.
Se lasă câte 3 minute pe fiecare parte.
Servim imediat cu lămâie și salata preferată.
Poftă bună!

11 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. da, macroul este totusi pestele meu preferat ;)

      Ștergere
  2. Imi place pestele, asa ca vin la o portie ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozav pestele tau! Am vazut facut asa la Jamie Oliver si cred ca-i tare gustos, va trebui sa incerc ca sa aflu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu tot la televizor am vazut varianta aceasta cu zahar, dar nu era Jamie ;)

      Ștergere
  4. Cel mai bun peste pentru gratar! Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cand ma gandesc ca de fapt gratarul meu a fost un grill...
      Pe gratar cred ca era Divin ;)

      Ștergere
  5. Τhanκ yοu foг shаring your info.

    I reallу аpρrecіаte your efforts аnd I will
    be waіting for your next write uρs thank уou оnce again.


    Have a look at my blog ροst - schmuck fotografie studio Techniken

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...