luni, 4 februarie 2013

Varză de Bruxelles cu sos de Dijon


Ingrediente pentru Varză de Bruxelles cu sos de Dijon

450 g varză de Bruxelles,
1 lingură unt,
1 lingură ulei de măsline,
sare,
piper,
100 ml vin alb sec,
100 ml apă (supă)
1 ceapă potrivită,
2 linguri smântână,
1 lingură muștar Dijon.

Mod de preparare:

Eu am folosit varza de Bruxelles congelată, cea proaspătă găsindu-se un pic mai greu :(
Se lasă la decongelat și se taie în două pe lungime.
Într-un wok încingem untul și uleiul de măsline și călim ceapa tăiată fideluță.
Când devine aurie, adăugăm varza și condimentăm cu sare și piper după gust.
Amestecăm ușor, apoi adăugăm vinul și apa.
Lăsăm la foc potrivit până sosul scade la jumătate.
Într-un castronel amestecăm smântâna cu muștarul și se adaugă peste varză.
Se amestecă ușor și se mai lasă 1-2 minute la foc mic.
Se servește ca atare sau ca garnitură lângă cărnița preferată.
Poftă bună!

7 comentarii:

  1. nu multa lume prefera varza de Bruxelles, dar in aceasta combinatia este foarte gustoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma dau in vant dupa ea dar parca reteta ta ma indeamna!;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mult ce ai preparat tu aici. Mie imi place varza de bruxelles ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Adina sincer nici eu ;), dar varianta asta mi-a placut. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Paula si mie a inceput sa-mi placa ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. At this mοment I am ready to do my breakfast, аfteг hаving my
    breakfast coming oνer again to read additіonal
    nеws.

    Here is my wеblog - schmuck fotografie studio Tipps

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...