miercuri, 13 februarie 2013

Negresa specială


Ingrediente pentru Negresa specială

1/2 cană nucă tocată mare,
3 ouă,
1 lingură esență vanilie,
1 cană zahăr tos,
50 g cacao,
200 g unt,
o lingură praf de copt,
1 cană făină,
1/8 linguriță sare.

Glazura: 
100 g ciocolată amăruie,
100 ml frișcă lichidă,
100 ml vin alb sec,
migdale.

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 180 grade C.
Ungem o tavă de 32x24 cm cu unt.
Cernem într-un castron făina cu praful de copt și sarea.
Topim untul în bain-marie.
Cernem cacao, o adăugăm în untul fierbinte și amestecăm bine cu un tel.
Adăugăm zahărul și batem bine cu mixerul.
Adăugăm esența de vanilie și încorporăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Lăsăm mixerul și adăugăm făina amestecând ușor cu o lingură.
Adăugăm nuca și amestecăm ușor.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor pentru 30-35 minute.
Se lasă la răcit în tavă.
Pentru glazură topim ciocolata în bain-marie, adăugăm vinul și smântâna și amestecăm bine.
Se taie negresa în pătrățele de 5x5cm și se întinde glazura.
Fiecare bucățică se ornează cu câte o migdală.

Se servește după cel puțin o oră.
Poftă bună!

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...