vineri, 25 ianuarie 2013

Clătite cu brânză și mărar gratinate

Ingrediente pentru Clătite cu brânză și mărar gratinate

2 ouă,
2 cești făină - 200 g,
2 cești lapte - 300 ml,
2 cești apă minerală - 300 ml,
1/2 linguriță sare,
2-3 linguri ulei.

300 g brânză de vaci,
200 g smântână,
2 ouă,
3 linguri mărar proaspăt tocat mărunt,
1/2 linguriță sare.

50 g unt,
200 ml frișcă lichidă,
100 g cașcaval.

Mod de preparare:

Începem cu prepararea clătitelor.
Batem bine cele 2 ouă cu mixerul.
Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală.
Amestecăm bine după fiecare ingredient.
Adăugăm 1 lingură ulei și lăsăm să se așeze aluatul 15 minute.
Clătitele se coc pe ambele fețe într-o tigaie specială de clătite sau  o tigaie de teflon pentru cel mult 1 minut pe fiecare parte.
Se pune câte un polonic mic de aluat în tigaie și se repartizează pe toată suprafața prin rotirea tigăii.
Tigaia se unge cu ulei după prepararea a două clătite.
Compoziția este pentru 12 clătite.
Pentru compoziție amestecăm brânza de vaci cu 200 g smântână, 2 ouă bătute bine, sare și mărar.
Ungem o tavă termorezistentă cu jumătate din cantitatea de unt (adică 25g).
Umplem clătitele cu amestecul de brânză.
Eu am preferat să le fac pachețele. Am pus brânza în mijlocul clătitei, am adus două laterale înspre centru apoi am rulat.
Clătitele împachetate se pun una lângă alta în tava unsă.
Deasupra lor împrăștiem restul de unt tăiat bucățele mici.
Turnăm smântâna lichidă și presărăm cașcaval ras pe fiecare clătită.
Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 garde C.
Se servesc calde la aperitiv sau ca și fel principal cu o salată lângă. Eu am ales o salată de varză roșie dreasă cu ulei de măsline și oțet balsamic.
Poftă bună!

7 comentarii:

  1. Ador combinatia de branza cu marar,tre'sa le execut si eu ca deja i-mi ploua in gura.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac clatitele tale, vin la o portie ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. milica, mărarul e demential în orice mâncare :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O bunatate ai facut!! Ma invit la masa!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine Simona, dar sa nu cumva sa vii fara o vanata umpluta :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Having read this I beliеvеd іt was rаther enlightening.
    I apprесіate you finding thе time and effort tο put this ѕhort
    aгticle togetheг. I once again find myself spendіng a lοt of time both reаding and commenting.
    But ѕo ωhat, it was still worth it!

    Here is my web page - schmuck fotografie studio Tutorial

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...