luni, 3 decembrie 2012

Ciorbă de ciuperci pleurotus

O variantă de post a ciorbei de burta. 
Mult timp am numit-o ciorbă falsă de burtă, dar nu toată lumea a apreciat acest titlu (am primit multe comentarii răutăcioase), așa că am fost nevoită să modific denumirea. Rețeta este aceeași și o recomand cu încredere. 

Ingrediente pentru Ciorbă falsă de burtă:

500 g ciuperci pleurotus,
1 ceapă mare,
2 morcovi mari,
2-3 gogoșari în oțet,
1 lingură amidon/făină,
2 linguri ulei,
sare,
oțet,
usturoi,
ardei iute,

Mod de preparare:

Se pune la fiert în aprox. 2 litri apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două.
O jumătate de morcov se dă pe răzătoare și se călește în 2 linguri ulei.
Între timp spălăm ciupercile și le tăiem fâșii subțiri ( doar vrem să imităm burta).
După vreo 15 minute de fiert morcovul cu ceapa, scoatem morcovul și adăugăm ciupercile.
Lăsăm să fiarbă pentru aprox. 10 minute.
Adăugăm gogoșarii din oțet tăiați fâșii foarte subțiri, amidonul dizolvat în puțină apă, morcovul călit și oțet după gust.
Condimentăm cu sare.
Servim fierbinte cu mujdei de usturoi și ardei iute.

Poftă bună!

2 comentarii:

  1. De cate ori mananc ciuperci pleurotus am impresia ca mananc burta!:)
    Super!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, au inlocuit burta cu succes :)) Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...