miercuri, 5 decembrie 2012

Budincă de pâine - rețetă de post


Ingrediente pentru Budincă de pâine în varianta de post

1 franzelă veche de 1-2 zile,
500 ml apă,
250 g zahăr,
1/2 borcan dulceață de vișine,
1/2 cană nucă tocată,
2 linguri cacao,
2 linguri miere,
2 linguri nucă de cocos,
1 lingură ulei pentru uns tava.

Mod de preparare:

Franzela se taie felii, apoi fiecare felie se taie în patru.
Amestecăm apa cu zahărul până la dizolvarea completă a zahărului.
Când s-a dizolvat tot zahărul, introducem bucățile de pâine în acest sirop pentru câteva secunde, după care le scoatem într-un castron.
În siropul rămas adăugăm mierea, dulceața de vișine și cacao, amestecând bine până la omogenizare.
Se adaugă peste pâine și amestecăm ușor cu o lingură.
Apoi adăugăm nuca tocată și amestecăm ușor.
Se răstoarnă compoziția într-o tavă rotundă unsă cu ulei sau margarină.
Se presară nucă de cocos deasupra și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.
Se servește rece.
Poftă bună!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...