miercuri, 21 noiembrie 2012

Pește florentin

Ingrediente pentru Pește florentin

500 g pește file (cod, merluciu, whiting),
2-3 linguri ulei de măsline,
4 linguri pesmet,
1 linguriță sare,
1/2 linguriță piper proaspăt măcinat,
1/4 linguriță praf nucșoară,
500 g spanac,
1 căpățână usturoi,
100 ml vin alb,
2 linguri ulei de măsline,
1/2 lămâie.

Mod de preparare:

Pește se lasă la decongelat în frigider peste noapte.
A doua zi se lasă la zvântat.
Amestecăm pesmetul cu sarea, piperul și praful de nucșoară.
Trecem fileurile de pește prin pesmet și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament unsă cu ulei de măsline.
Stropim peștele cu puțin ulei de măsline și punem la cuptor (preîncălzit la 200 grade C) pentru 30 minute. 
La jumătatea timpului se întorc fileurile și pe partea cealaltă.
Între timp pregătim spanacul.
Curățăm usturoiul și-l tocăm mărunt.
Încingem 2 linguri ulei de măsline într-un wok și călim câteva secunde usturoiul, apoi adăugăm spanacul spălat și scurs de apa.
În cazul în care folosiți spanac congelat, se pune congelat în wok, dar atenție să nu sară uleiul.
Adăugăm 100 ml vin alb sec și călim la foc mare pentru 10 minute.
Condimentăm cu sare și păstrăm la cald până la servire.
Servim fileurile de pește pe pat de spanac și stropim totul cu suc proaspăt de lămâie.
Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Tare bun este, pestele il manan c mereu cu placere...si-mi place si stilul asta florentin, arata tare bine! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, a fost tare bun, pacat de poze - nu am avut destula lumina :(

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...