vineri, 2 noiembrie 2012

Boeuf Stroganoff

Ingrediente pentru Boeuf Stroganoff 

300 g mușchi sau nucă de vită,
1 ceapă mică,
1 cățel de usturoi,
150 g ciuperci,
1 lingură ulei,
1 lingură unt,
1 linguriță amidon alimentar,
200 ml supă de vită (legume) sau apă,
2 linguri smântână grasă,
frunzulițe de busuioc,
sare,
piper proaspăt măcinat,
100 g cușcuș,
1 lingură unt.

Mod de preparare:

Pregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper.
Carnea se spală și se taie în bucățele lungi de 5 cm și groase de 1 cm.
Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm untul și prăjim carnea uniform la foc mare 2-3 minute.
Se scoate și se păstrează la cald.
Reducem focul, adăugăm ceapa tocată fideluță și o călim până devine aurie.
Adăugăm ciupercile tăiate felii și usturoiul  tocat mărunt și călim pentru 3-4 minute.
Amestecăm amidonul cu supa și turnăm în tigaie amestecând ușor.
Lăsăm la foc mic 2-3 minute sau până se îngroasă sosul.
Adăugăm smântâna și condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Aducem carnea în tigaie și amestecăm ușor.
Servim fierbinte pe pat de cușcuș și ornăm cu frunzulițe de busuioc sau pătrunjel proaspăt  tocat.
Poftă bună!
PS: Cușcuș-ul se poate înlocui cu paste scurte sau tăiței.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...