marți, 16 octombrie 2012

Budincă de pâine

Vă este poftă de ceva dulce și nu știți ce? Nu aveți prea multe ingrediente la îndemână? Iată ideea perfectă pentru un desert.


Ingrediente pentru Budincă de pâine

300 g pâine feliată (veche de 1-2 zile),
300 g zahăr,
5 ouă,
500 ml lapte,
2 lingurițe esență rom,
50 g stafide,
o lingură unt.

Mod de preparare:

Stafidele se curăță de eventualele codițe.
Se pun într-un castronel și se stropesc cu esența de rom și se acoperă cu lapte (2-3 linguri de lapte).
Se bat bine cele 5 ouă cu zahărul și cu laptele rămas.
Se unge o tavă cu unt.
Feliile de pâine se trec repede prin compoziția de ou cu lapte și se pun în tavă.
Se repetă operația până la terminarea feliilor de pâine.
Se presară stafidele, apoi se toarnă restul de compoziție de ou cu lapte.
Tava se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 45-50 minute sau până se rumenește un pic deasupra.
Servim ca atare, pudrată cu zahăr vanilat, sau cu o lingură din dulceața preferată.

Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Da, imi plaaace. Budinca de paine este un deliciu! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este prima data cand fac si mi-a cam placut :) Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...