miercuri, 5 septembrie 2012

Sos pesto

Ingrediente pentru Sos pesto

20 frunze mari de busuioc,
2 căței de usturoi,
30 g semințe de pin (nucă, caju sau alune),
50 ml ulei de măsline extravirgin,
30 g Parmesan ras
1/2 linguriță sare.

Mod de preparare:

Într-un blender punem semințele de pin împreună cu cățeii de usturoi.
Se macină până obținem o pastă foarte fină.
Adăugăm busuiocul și parmesanul și măcinăm în continuare.
La sfârșit adăugăm uleiul de măsline și sarea, amestecând până la omogenizare.
Se folosește în special la paste, dar este foarte bun și la carnea de pui, vită sau pește.
De preferat să folosiți un mojar în loc de blender.
Varianta modernă a acestui sos conține muguri de pin, alune, caju sau chiar nuci, deci se pot elimina dacă nu aveți prin preajmă :)
Se poate păstra la frigider, cu un pic mai mult ulei de măsline turnat după punerea sosului într-un borcan sau recipient de sticlă.

Eu l-am folosit cu spaghete.
Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Si mie imi place sosul de pesto, si-mi place ca nu ai folosit inexces uleiul :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...