marți, 18 septembrie 2012

Salată Nicoise


Ingrediente pentru Salată Nicoise

Pentru vinaigrette:
2 linguri zeamă de lămâie,
4 linguri ulei de măsline,
1 ceapă mică tocată,
1 lingură frunze de busuioc tocate,
1 linguriță frunze de oregano tocate,
1/2 linguriță muștar de Dijon,
4 anșoa,
sare,
piper proaspăt măcinat.

Pentru Salată:
1 cutie de ton bucăți sau o friptură de ton la grătar,
2 ouă fierte tari,
5 cartofi (de preferat cât mai mici),
4 frunze de salată verde,
2 roșii mici,
1 ceapă roșie,
100 g fasole verde,
1 lingură capere,
o mână de măsline Nicoise.

Mod de preparare:

Într-un mojar (sau bol) amestecăm ingredientele pentru vinaigrette.
Fierbem cartofii cu tot cu coajă, iar dacă nu avem cartofi mici se taie în bucăți mai mici.
Fierbem fasolea verde.
Pe un platou aranjăm salata verde.
Aranjăm cartofii, ceapa roșie tăiată rondele cât mai fine, roșiile tăiate, fasolea verde, măslinele și bucățile de ton.
Deasupra aranjăm ouăle tăiate în sferturi și presărăm caperele.
Stropim totul cu vinaigrette și servim imediat. 
Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Frumoasa salata, imi place tot ce ai pus in ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este atât de sățioasă, încât eu o recomand ca fel principal.
    Eu am servit-o ca aperitiv și felul II a rămas în farfurie :) Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...