joi, 27 septembrie 2012

Salată de orez cu bambus


Ingrediente pentru Salată de orez cu bambus

1/2 salată iceberg,
200 g orez prefiert cu bob lung,
150 g bambus (din conservă),
1 ceapă,
1 dovlecel mic,
1 morcov,
1 ardei gras roșu,
1 lingură sos de soia,
1 lingură oțet balsamic,
3 linguri ulei de măsline,
1 linguriță miere,
sare,
piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

Se călește orezul în o lingură ulei de măsline.
Se adaugă 500 ml apă și se lasă să fiarbă până se absoarbe toată apa.
Se condimentează cu sare.
Se scoate din cratița în care a fiert într-un castron și se lasă să se răcească.

Curățăm legumele, se spală și se taie fideluță.
Încingem 2 linguri ulei de măsline într-un wok și călim ceapa.
După 2 minute adăugăm morcovul, apoi ardeiul gras, dovlecelul și bambusul.
Se amestecă pentru 3 minute la foc mare.
Adăugăm mierea, sosul de soia și oțetul balsamic.
Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se vor lăsa să se răcească legumele.

Pe 4 farfurii întinse, aranjăm salata tăiată, apoi orezul și deasupra legumele.
Poftă bună!

PS: Puteți să mai adăugați după gust sos de soia și sos Tabasco.

4 comentarii:

  1. Ah, o alta salata 'fancy' pentru mine!! Arata bine de tot!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ӏ have reаd so manу articles concerning
    the bloggеr lovers but this post is actually a fastidіous aгtісle, keep іt up.


    Feel freе to ѵiѕit mу sitе fotografie studio schmuck liefert

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...