joi, 6 septembrie 2012

Chec cu vișine

Ingrediente pentru Chec cu vișine

9 albușuri,
1 cană zahăr,
1 cană ulei,
2 căni făină,
1 plic praf de copt,
1/4 linguriță sare,
1 cană vișine din dulceață (proaspete sau congelate).

Mod de preparare:

Cernem făina cu praful de copt și sarea.
Amestecăm albușurile de ou cu zahărul, le batem bine până obținem o spumă tare ce nu cade de pe tel (sau brațele mixerului).
Adăugăm uleiul și amestecăm ușor până la omogenizare.
Adăugăm amestecul de făină în ploaie și amestecăm ușor cu o lingură de jos în sus.
Compoziția se pune într-o formă de chec unsă cu ulei.
Vișinile se presară cu făină și se aranjează deasupra în tavă.
Se coace la 180 grade C pentru 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Se răstoarnă și se presară zahăr pudră.
Poftă bună!

PS: Eu iar am făcut tiramisu și am rămas cu multe albușuri :)
În loc de albușuri puteți folosi 4 ouă mari (separăm albușurile de gălbenușuri, albușurile se bat separat și se adaugă ultimele în compoziție).

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...