miercuri, 1 august 2012

Perișoare ca la Konigsberg

Ingrediente pentru Perișoare ca la Konigsberg

400 g carne tocată vită (sau amestec porc + vită),
1 chiflă,
1 ceapă,
1/2 legătură pătrunjel,
sare,
piper,
un praf nucșoară,
50 g unt,
30 g făină,
500 ml supă,
4 linguri smântână,
2 linguri capere.

Mod de preparare:

Amestecăm carnea tocată cu chifla înmuiată în apă și stoarsă, cu ceapa tocată mărunt și pătrunjelul tocat.
Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat și praful de nucșoară.
Se lasă la rece pentru minim 30 minute.
Din amestec facem 2 rulouri care se împart fiecare la rândul lui în 8 bucăți.
Punem apă cu sare la fiert și când începe să clocotească adăugăm perișoarele una câte una.
Se fierb pentru 12-15 minute.
Se scot perișoarele pe un platou, strecurăm supa, păstrăm doar 500 ml din supă.
Se topește untul și călim făina, stingem cu supa fierbinte și amestecăm energic cu un tel.
Adăugăm smântâna, caperele și condimentăm cu sare și piper.
Aducem perișoarele în sos și mai lăsăm să fiarbă încet 3-5 minute.
Servim fierbinte.
Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Oricum s-or fi numind ele, imi plac perioasoarele. Ale tale arata delicios!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...