marți, 21 august 2012

Carpaccio

Un aperitiv la care se folosește carne crudă, așa că aveți grijă să cumpărați carnea din surse de încredere.

Ingrediente pentru Carpaccio

200 g mușchi de mânzat (se poate găsi la măcelărie gata feliat),
1 mână frunze mici de rucola,
1 linguriță capere,
1/2 lămâie,
2 linguri ulei de măsline,
parmezan,
sare,
piper.

Mod de preparare:

În cazul în care nu găsiți carpaccio gata feliat, se poate tăia și acasă dacă puneți carnea la congelator înainte cu 30 minute înainte de a vă apuca să o feliați cu un cuțit foarte bun.
Se aranjează feliile de mușchi de mânzat pe o farfurie.
Se presară caperele și frunzele de rucola.
Se stropește cu ulei de măsline și zeama de la 1/2 lămâie mică.
Se condimentează cu sare și piper.
Înainte de servire se pun deasupra câteva feliuțe subțiri de parmezan.
Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Simplu si delicios, combinatia asta e pe gustul meu!! Ce frumos ai aranjat-o in farfurie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, e o minunăție de aperitiv Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...