luni, 11 iunie 2012

Varză cu ciolan afumat


Ingrediente pentru Varză cu ciolan afumat


1 kg varză murată,
1 kg ciolan afumat fără os,
2 linguri boia dulce,
1 ceapă,
2 linguri ulei,
200 ml suc de roșii,
100 ml apă,
10 boabe piper negru,
1 legătură mărar.

Mod de preparare:

Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună.
Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.
Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat.
Ciolanul afumat se taie în patru.
Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper.
Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul.
Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).
Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.
Servim cu mămăliguță și un ardei iute.
Poftă bună!

4 comentarii:

  1. Nu pot sa refuz o portie ! Este una dintre mancarurile mele preferate !
    Arata... ademenitor !:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Te cred, ca s-a păpat așa repede...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi face o deosebita placere sa "pap" o asemenea mancarica:)!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. O să mai fac și eu , dar cu varză dulce, că nu mai am varză murată Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...