joi, 14 iunie 2012

Dulceață de nuci verzi - varianta albă



Ingrediente:


60-65 nuci verzi,
1 kg zahăr,
3 căni apă,
esență vanilie,
zeama de la o lămâie,
sare de lămâie.


Mod de preparare:


Se aleg nuci mari, frumoase, înainte să prindă coajă.
Se curăță de coaja verde  și se spală în câteva ape reci.


Se pun la fiert.
Se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot și se pun la fiert în altă apă.
Se repetă operația de vreo 5-6 ori, până se inmoaie bine nucile.
Se spală în mai multe ape reci și se pun la scurs într-o sită.
Se face un sirop nu prea legat din 3 căni cu apă și 1 kg zahăr în care se pun nucile.
Se lasă să fiarbă la foc iute până se leagă siropul.
Se adaugă zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat.
Se lasă să mai dea câteva clocote și se oprește focul.
Se lasă să se răcească și se pune la borcane.
Pentru o bună etanșare a borcanelor le fierbem în bain-marie.
Poftă bună!

6 comentarii:

  1. la iarna o sa te bucuri de dulceata ta de nuci grozava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa mai ajunga pana la iarna, nu am decat cateva borcanele pupici

      Ștergere
  2. Zilele care urmeaza ma incumet sa fac si eu pentru prima data:)! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la treaba, e un pic mai greu la curatat pupici

      Ștergere
  3. Imi pare rau ca am ratat-o anul asta,e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...