miercuri, 11 aprilie 2012

Mâncare de fasole boabe

Ingrediente:


500 g fasole cu bobul mare,
1 ceapă mare,
3 linguri ulei,
1 linguriță boia dulce,
1 linguriță boia iute,
1 linguriță cimbru,
500 ml suc de roșii,
1 frunză dafin,
o legătura mărar,
sare.


Mod de preparare:


Fasolea se pun în apă rece de seara până dimineața.
Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert 30 minute în oala sub presiune și aprox 1 oră în oala normală cu capac.
Ceapa tocată mărunt se călește în uleiul încins până devine aurie.
Adăugăm boiaua dulce, boiaua iute și cimbrul și le călim 2-3 minute.
Stingem cu sucul de roșii.
Adăugăm fasolea boabe fiartă și o frunză de dafin.
Dacă doriți mai mult sos puteți adăuga si din apa în care a fiert.
Lăsăm la foc potrivit pentru aprox 15 minute.
Adăugăm mărarul tocat mărunt și condimentăm cu sare.
Servim cu murăturile preferate - castraveți, gogonele, gogoșari etc.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...