miercuri, 28 martie 2012

Fasole galbenă cu sos provensal



Ingrediente:


500 g fasole galbenă,
1 ceapă galbenă,
1-2 linguri ulei,
1/2 cană vin alb sec,
1/2 linguriță zahăr,
5-7 căței usturoi,
o conservă cu roșii,
sare,
piper,
verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar la alegere). 


Mod de preparare:


Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește ușor în ulei.
Adăugăm fasolea galbenă curățată și înlăturăm codițele (în cazul în care este proaspătă), apoi se taie în bucățele de 3-4 cm.
Eu am folosit congelată (așa găsim tot timpul anului).
Acoperim cu apă (apă fiartă) și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute.
Adăugăm zahărul, vinul, roșiile tăiate mărunt (cu tot cu sos) și usturoiul tocat mărunt.
Mai lăsăm să dea câteva clocote.
Condimentăm cu sare și piper.
Adăugăm verdeață proaspătă (eu am ales mărarul) și amestecăm.
Poftă bună!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...