vineri, 30 martie 2012

Cotlet de porc cu grepfrut


Ingrediente pentru Cotlet de porc cu grepfrut


2 grepfrut roșii,
3-4 felii de ghimbir,
o linguriță miere,
1/2 linguriță oțet de mere,
4 cotlete de porc a 120 g fiecare,
salată verde,
1 lingură ulei de măsline,
sare,
piper.
Garnitură opțional: orez.

Mod de preparare:

Se curăță de coajă și de pielița albă grepfruturile.
Ținându-le deasupra unui castron, să captăm tot sucul, se desfac feliile de grepfrut din membrane și se pun în castron.
Se toacă ghimbirul și se adaugă în castronul cu grepfrut, împreună cu mierea și oțetul de mere.
Se încinge o tigaie mare și se despică pe margini din loc în loc cotletele pentru a le împiedica să se curbeze.
Se condimentează cotletele cu sare și piper.
Se prăjesc cotletele fără ulei câte 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc.
Se scot și se păstrează la cald.
Se adaugă în tigaie uleiul de măsline și amestecul de grepfrut cu ghimbir.
Condimentăm cu sare și piper.
Se dă în clocot și se lasă să fiarbă circa 1 minut.
Servim pe pat de salată verde și turnăm sos deasupra.
Dacă doriți și o garnitură, puteți servi orez natur.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...