vineri, 9 martie 2012

Biscuiți cu portocale și ciocolată - rețetă de post



Ingrediente pentru Biscuiți cu portocale și ciocolată - rețetă de post

4 căni făină,
1 linguriță sare,
20 g praf de copt,
1 portocală,
100 g ciocolată neagră,
100 + 100 g margarină,
5 linguri zahăr,
1 cană apă.

Mod de preparare:

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron mare.
Adăugăm 100 g margarină de la frigider tăiată cubulețe și frământăm cu degetele până obținem un aluat sfărâmicios.
Adăugăm o cană cu apă și amestecăm bine, la început cu o lingură de lemn, apoi cu mânuțele.
Aluatul obținut se transferă pe o planșetă și se frământă bine.
După care se întinde o foaie de 1/2 cm.
O să obținem o foaie de aprox. 40x40 cm.
Tăiem cu un cuțit lateralele pentru a obține un aluat drept.
Topim 100 g margarină și cu o pensulă ungem bine aluatul.
Radem coaja de la portocală și o lăsăm deoparte.
Stoarcem bine portocala pentru a obține suc de portocale.
Ungem foaia cu sucul de portocale- ne folosim tot de o pensulă.
Amestecăm zahărul cu coaja de portocală și presărăm pe toată suprafața aluatului.
Tocăm cu un cuțit 100 g tabletă de ciocolată neagră și o repartizăm pe toată foaia.
Rulăm foaia și cu un cuțit încins la flacără tăiem biscuiți de 1 cm.
Dacă punem ciocolată rasă se pt face biscuiți și de 1/2 cm sau chiar mai subțiri.
Se pun într-o tavă unsă și se ung biscuiții cu margarină topită și se presară zahăr tos.
Se coc la 200 grade C pentru 15 minute.
Poftă Bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...