vineri, 20 ianuarie 2012

Pui Asiatic



Ingrediente:


1 lingură sos de soia,
1/2 linguriță amidon,
1 kg piept de pui fără piele și dezosat,
2 linguri ketchup iute,
100 ml supă de pui (apă),
1 linguriță zahăr,
2 linguri ulei vegetal,
1 lingură ghimbir tocat,
1 lingură usturoi tocat,
2 fire de ceapă verde,
1 ardei roșu iute,
1 ardei gras roșu,
2 buc ceapă galbenă,
2 lingurițe semințe de susan,
1 lingură frunze de coriandru tocate ( sau pătrunjel).


Mod de preparare:


Într-un castron amestecăm sosul de soia, amidonul, ketchup-ul, supa sau apa și zahărul.
Într-un wok la foc mare, călim usturoiul și ghimbirul în ulei.
Adăugăm ceapa verde tocată mărunt, ceapa galbenă tăiată fideluță și ardeiul iute tăiat feliuțe.
Se gătește pentru 1-2 minute, amestecând des.
Se adaugă carnea de pui tăiată în cubulețe de 2,5-3 cm și gătim pentru 5 minute amestecând des.
Adăugăm ardeiul gras tăiat cubulețe căt mai mici și gătim pentru alte 2 minute.
Turnăm sosul pregătit la început, amestecăm bine și mai gătim pentru alte 5 minute.
Presărăm semințele de susan ușor prăjite înainte într-o tigaie. Se încinge o tigaie fără ulei sau altă grăsime, se adaugă semințele de susan și se rotește ușor tigaia pentru maxim 1 minut.
Adăugăm coriandru sau pătrunjelul și amestecăm.
Servim cu orez alb.



Poftă bună!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...