joi, 1 septembrie 2011

Stavrid la cuptor


Ingrediente:

4 buc stavrid,
3 buc lămâie,
1 legatură pătrunjel verde,
sare,
ulei.


Mod de preparare:

Spălăm bine peștii în cazul în care îi cumparați gata eviscerați, în caz contrar tăiații cu un cuțit foarte ascuțit pe burtă și scoateți afară măruntaiele. Să nu cumva să uităm de urechi, pentru că păstrăm căpățâna (arată mai bine peștele in farfurie cu tot cu cap).
După ce am spălat peștii bine, se vor condimenta cu sare.
Se pun într-o tavă unsa cu ulei, se stropesc cu puțin ulei și zeama de la 1 lamaie si jumatate.
Cealaltă jumatate se pastrează pentru ornat.
Se dau peștii la cuptor pentru 40-50 minute.
Servim cu cartofi natur și ornăm cu lămâie și pătrunjel.
Totul se stropește cu un sos făcut din zeama de la o lămâie, pătrunjel verde, puțin ulei si 1/2 cană apă. Iar vinul alb este obligatoriu.
Poftă bună!


PS: Preferați mujdeiul, nici un fel de problemă, renunțați la sosul de lămâie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...