luni, 12 septembrie 2011

Choux a la creme





Ingrediente:

Gogoșele:
150 ml ulei,
250 ml apă,
un praf de sare,
o lingură zahăr,
250 g faină,
5 ouă,

Crema:
300 ml lapte,
3 linguri zahăr,
1 lingură amidon,
100 g unt,
esență vanilie,
zahăr vanilat,
200 ml frișcă.

Mod de preparare:

Fierbem apa cu uleiul, sarea si zahărul.
Când începe să clocotească adăugăm toată făina și amestecăm bine.
După ce se răcorește un pic adăugăm ouălele unul câte unul.
Nu adăugăm următorul ou până nu se încorporează bine cel anterior.
Se pune aluatul în spriț și formăm gogoșelele.

Se dau la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 25-30 minute.
Focul trebuie să fie aprig la început (220 grade), apoi se poate reduce la 180 după 10 minute.
Se pune laptele la fiert împreună cu zahărul și amidonul.
Amestecăm bine până se formează o ciulama groasă.
După ce se răceste ciulamaua se amestecă bine cu untul, esența de vanilie și zahărul vanilat.
După ce s-au răcit gogoșelele, li se vor tăia căpăcelul, se umplu cu un strat de cremă și cu unul de friscă.
Se așează căpăcelul, se pudrează cu zahăr vanilat și se ornează cu ciocolata.
Se dau la rece până la servire.
Poftă bună!

PS: Gogoșelele mele au iesit bronzate bine pentru că le-am lăsat  în cuptor mai mult decât era nevoie (se poate spune că neintenționat), dar tot răul spre bine, pentru că mi-au plăcut mai mult crocante. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...