luni, 1 august 2011

Merluciu cu sos de lamaie





Ingrediente:

1 kg merluciu/cod,
50 ml ulei,
50 g faina,
3 linguri smantana,
3 linguri lapte,
1 lamaie,
100 ml vin alb,
1 legatura patrunjel verde,
sare,
piper.


Mod de preparare:

Fileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei.
Se pun intr-o tava unsa cu ulei (de preferat de yena, sa nu se lipeasca).
Se dau la cuptor pentru 40-50 minute.
Intre timp preparam sosul.
Amestecam bine faina cu smantana si cu laptele.
Apoi adaugam zeama de la o lamaie, vinul si 200 ml apa.
Acest sos se pune la foc mic si se amesteca cu un tel, lasandu-se pe foc pana da in clocot.
Dupa ce oprim focul adaugam patrunjelul tocat marunt.
Cand s-a rumenit un pic pestele adaugam sosul si mai dam la cuptor pentru 15 minute.

Servim cu cartofi natur si ornam cu felii de lamaie.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...