luni, 25 iulie 2011

Castraveti murati de vara






Ingrediente:

2-2,5 kg castraveti,
3 crengute de marar uscat cu floare,
4-5 catei de usturoi,
130 g sare,
3 litri apa.

Optional: boabe de piper, ardei iute, foi de dafin, boabe de mustar, cimbru.

Mod de preparare:

Castravetii se spala, se taie capetele (in felul acesta se fac mai repede) si se cresteaza in cruce, nu foarte adanc.
Se pun castravetii intr-un borcan de 5 kg, se pune usturoiul taiat feliute subtiri si crengutele de marar deasupra.
Se pune la fiert 3 litri de apa cu sarea. 
Cand se dizolva sarea, se opreste focul si se toarna apa peste castraveti.
Acoperim borcanul cu o farfurioara si se pune la loc insorit pentru 2-3 zile.
Cand sunt gata, se muta borcanul la racoare.

Pofta buna!


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...