marți, 7 iunie 2011

Oua romanesti


Ingrediente:

4 oua,
1/2 lingurita sare,
2 lingurite otet,
piper,
patrunjel.


Mod de preparare:

Pentru ca avem 4 oua avem nevoie de o oala larga de cel putin 30 cm diametru sau de una mai mica daca le facem pe rand, doua cate doua.
Punem apa la fiert (de 3-4 degete), adaugam o jumatate lingurita de sare si  otetul.
Cand incepe apa sa clocoteasca adaugam cate un ou, avand grija cand il adaugam pe urmatorul sa nu se lipeasca de celalalt.
Oul se sparge intr-o ceasca, dupa care se adauga in apa, asa evitam sa-l distrugem.
Se fierbe fiecare cate 2 minute, albusul trebuie coagulat, galbenusul ramanand moale.
Se scot cu spumiera pe o farfurie putin adanca si se orneaza cu patrunjel.
Pentru cei innebuniti dupa piper, se recomanda doar cel proaspat macinat.

Pofta buna!

PS: As fi pus si eu piper, dar piciulica al meu nu prea are voie si mereu se baga in farfuria mea (crede ca la mine e mai bun).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...