marți, 22 martie 2011

Telina a la grec - de post



Ingrediente:

  • 700 g telina,
  • 100 ml ulei,
  • 3 buc ceapa,
  • 1 lingura faina,
  • 150 g mazare,
  • 150 g masline negre,
  • 2 legaturi marar,
  • zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper.


Mod de preparare:

Telina se curata de coaja si se taie felii subtiri.
Feliile de telina se prajesc pe rand in ulei incins.
In uleiul ramas calim ceapa taiata fideluta.
Cand ceapa incepe sa se rumeneasca, adaugam faina si stingem cu apa.
Adaugam telina, mazarea fiarta, maslinele oparite.
Adaugam apa cat sa acopere toate legumele.
Lasam sa fiarba acoperit pentru ~30 minute.
Condimentam cu sare si piper.
Se acreste cu putina zeama de lamaie si dupa ce stingem focul adaugam mararul tocat marunt.

Servim rece. ornand cu marar verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...