vineri, 7 ianuarie 2011

Macrou Venetian



Ingrediente pentru Macrou Venetian

  • 2 buc macrou, 
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 lamaie,
  • 200 ml vin alb, 
  • 1 lingura amestec de ierburi,

sos alb:

  • 2 linguri cu unt,
  • 2 linguri faina,
  • 1/4 lingurita sare,
  • 200 ml lapte.

amestec de ierburi: maghiran, busuioc, oregano, cimbru.
patrunjel verde

Mod de preparare:

Intr-o craticioara topim untul, amestecam cu faina, adaugam sarea si laptele amestecand constant.
Se lasa pe foc pana se omogenizeaza si se ingroasa.

Macroul se curata de intestine, se inlatura capatana si se taie in doua pe orizontala, inlaturand coloana.
Daca reusiti sa-l dezosati ar fi si mai bine.
Se spala in cateva ape, dupa care se lasa la scurs.
Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu zeama de la 1/2 lamaie.
Se da la rece pentru 30 minute.

Intr-o cratita punem vinul, asezam pestele cu pielita in jos si fierbem la foc mic pentru 10 minute.
Dupa 5 minute intoarcem pestele.
Acoperim pestele cu sosul alb si presaram amestecul de ierburi.
Se da la cuptor pentru 15 minute.

Servim imediat cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...