luni, 3 ianuarie 2011

Curcan umplut

In primul rand bine v-am gasit in anul cel nou!
Cum nu se serveste pui in seara de anul nou (superstitie respectata an de an), curcanul nu lipseste de pe masa de Anul Nou.
Incep cu  aceasta reteta care sincer m-a surprins in mod placut.
In ce priveste umplutura m-am inspirat de la Casa Regala.
Prin toate ziarele s-a scris cu ce au umplut curcanul si mi-am zis de ce nu!




Ingrediente pentru Curcan umplut

  • 1 curcan de 3-4 kg, 
  • sare, 
  • piper,
  • boia dulce, 

Umplutura:
  • maruntaiele curcanului,
  • 250 g carnat de porc,
  • 250 ficatei de pasare,
  • 1/2 lingurita chimen,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 4 felii de paine (doar miezul),
  • 2 buc ceapa,
  • 3 linguri ulei,

  • 5-6 felii subtiri de bacon,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 200 ml apa,
  • 200 ml vin.


Mod de preparare:

Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se condimenteaza cu piper. 

Se prepara umplutura.
Se vor pune la fiert maruntaiele curcanului impreuna cu ficateii de pasare.
Se vor lasa sa dea cateva clocote, se scot din apa.
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei.
Se dau prin masina de tocat sau robot ficateii, maruntaiele, carnatul (curatat de pielita) si miezul de paine.
Adaugam ceapa calita la compozitia de carne, patrunjelul, chimenul si nucsoara.
Condimentam cu sare si piper.
Umplem curcanul cu compozitia facuta si il coasem cu ata (sa nu iasa afara).
Curcanul se aranjeaza pe o tava, se aranjeaza feliile de bacon pe curcan.
Se toarna apa si vinul alb si se acopera tava cu folie de aluminiu. 
Se tine o ora cu folie dupa care se scoate, se mai unge cu sosul din tava.
Curcanul se tine la cuptor atatea ore, cate kg are.
Daca are 3 kg, il tineti 3 ore la cuptor. 
Se scoate din 15 in 15 min si se unge cu sosul din tava. 

Se serveste fierbinte cu garnitura preferata, eu am preferat anul acesta sparanghelul invelit in bacon, reteta aici.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...